Bel om direct een afspraak te maken

Musculoskeletale geneeskunde

Musculoskeletale Geneeskunde is een verzamelnaam van artsen die zich bezig houden met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat of daaraan gerelateerde aandoeningen (zoals hoofdpijn, duizeligheid of diverse uitstralingspatronen).

Dat kunnen artsen zijn die gespecialiseerd zijn in de manuele geneeskunde, de orthomanuele geneeskunde, de orthopedische geneeskunde (injectietherapie) en artsen die zogenaamde spinale (wervelkolom) injecties geven. In feite horen ook sportartsen en anesthesisten van een pijnpoli hierbij, maar als medisch specialist vallen zij officieel in een andere categorie.

Naast het daadwerkelijk behandelen met het eigen specialisme dienen musculoskeletale artsen gericht te kunnen verwijzen naar, en moeten dus ook kennis hebben van, diverse fysiotherapeutische behandelingen, radiologische onderzoekingen, orthopedische/neurochirurgische behandelingen, en behandelmogelijkheden op een pijnpoli.

Kennis van oefentherapie is vaak in wisselende mate aanwezig.

Uiteraard zijn er grote onderlinge verschillen in medische achtergrond en behandelmogelijkheden.

Drs A.Mulder, is sportarts (med. specialist), arts voor (ortho) manuele geneeskunde, beheerst een groot aantal injectietechnieken en heeft kennis van een groot aantal specialistische en paramedische behandelingsmogelijkheden en oefentherapie.