Behandelmethoden
De volgende methoden worden in deze praktijk gebruikt:

Orthomanuele geneeskunde (methode Sickesz)
Manuele Geneeskunde
McKenzie Methode
Manuele Therapie volgens Marsman
Specifieke oefentherapie
Injectietherapie
Medicatie

Specifieke oefentherapie

Vooral op het gebied van de sportgeneeskunde worden specifieke rekoefeningen en speciale spierversterkende oefeningen voorgeschreven. Maar ook bij andere bewegingsapparaatklachten bijvoorbeeld:
tenniselleboog, schouderklachten etc zijn deze rek - en (vaak eccentrische-) spierversterkende oefeningen uiterst effectief. De oefentherapie kan ondersteund worden met diverse tape - en bandagetechnieken en zelfs electrostimulatie.


Al deze oefeningen zijn een selectie bijeengebracht vanuit diverse systemen en inzichten welke hun waarde al vele jaren bewezen hebben. Bovendien worden de oefeningen regelmatig aangepast op basis van relevante literatuur en kennis verkregen via congressen en cursussen. Bij rugklachten gaat het vaak om verbeteren van de functie van de kleine stabiliserende rugspieren( "core stability "). Hiervoor wordt veelal verwezen naar gespecialiseerde fysiotherapeuten. Ook voor stabilisatie van bijvoorbeeld schouderblad en schouder wordt zowel oefentherapie voorgeschreven als verwezen naar gespecialiseerde fysio - en o.a. Cesartherapeuten.

Binnen de praktijk wordt altijd gezocht naar mogelijkheden voor de patiënt om zelf de blessure/aandoening te kunnen behandelen. In ieder geval wordt een actieve participatie in het behandelproces en de (sport)revalidatie verwacht.

A. Mulder, Van de Mortelstraat 204, 2203 JL Noordwijk, 071 36 205 82, info@sportmed.nl